Team

Elly Janssen: oprichter/directeur

Elly Janssen is oprichter en vanaf de start bij Van Tuin Tot Bord betrokken. Ze is de directeur van de Stichting en coördineert de activiteiten en is tevens de aanjager die de continuïteit bewaakt.

0t4a5038

Klik hier voor het Linked-in profiel van Elly Janssen

Romilda van der Wal: bedrijfsleider/kok

Romilda is sinds 2018 bedrijfsleider/kok in Nijmegen Midden en moestuinbegeleider bij de moestuinen van de Klokketoren en de Groene Schakel.

Romilda: “mijn passie voor koken vindt zijn oorsprong in de moestuin. Een zelf geteelde modderige biet uit de grond halen en bereiden, dat doet nou eenmaal iets met de mens. En dat gevoel wilde ik delen. Jarenlang vormde die liefde de basis voor mijn bedrijf De Keuken van mevrouw de Boer, waarmee ik biologische catering en kookworkshops op locatie verzorgde.

Van Tuin tot Bord staat voor veel dingen waar ik warm voor loop; samen voedsel verbouwen, gezellig samen koken en samen eten. En de connecties die ontstaan tussen mensen in de buurt. Maar ook zo’n kleine voedselkringloop in je eigen wijk vind ik heel bijzonder. Al met al vind ik Van Tuin tot Bord een geweldige en veelzijdige organisatie waar ik graag samen met bewoners mijn steentje aan bijdraag.”

John Carrie: bedrijfsleider/kok

John is sinds 2020 kok/bedrijfsleider bij buurtrestaurant de Schakel in Grootstal. Ook verzorgt hij samen met buurtbewoners de maandelijkse soeplunch bij BUUR in Brakkenstein.

John: “mijn liefde voor koken is begonnen op een jonge leeftijd. Mijn vader had altijd een prachtige voortuin met mooie bloemen en in onze achtertuin veel groentes en een kleine appelboom. Niet slecht voor een rijtjes huis in Ierland. Zijn motto was ‘your health is your wealth’ (je gezondheid is je rijkdom). Deze levenswijsheid is me altijd bijgebleven.

Met koken probeer ik smaken bij elkaar te brengen en zoveel mogelijk uit de ingrediënten te halen zodat ik mensen blij kan maken. Ik zie dat proces ook terug komen binnen de kookgroep. Samen zetten we elke week met trots iets op tafel om onze gasten te verrassen.

Van Tuin tot Bord sprak mij direct zeer aan, mooie activiteiten die mensen bij elkaar brengen. Samen en in verbinding met de natuur door het tuinieren in de moestuin. En gezellig samen koken en iedere week weer iets lekkers op tafel te zetten voor de buurt. Ik vind het fijn om mee te mogen groeien bij deze mooie organisatie”.

Gidy van Gaans: bedrijfsleider/kok

Gidy is sinds 2020 kok/bedrijfsleider bij buurtrestaurant de Broederij in Lindenholt. Ook begeleidt hij de moestuingroep in de Gildekamp.

Gidy: “vanuit mijn opleiding Bos- en Natuurbeheer en mijn werkzaamheden bij het Ministerie van Landbouw ben ik uiteindelijk beland bij datgene wat ik het mooiste vind: koken, omgaan met mensen en dingen organiseren/regelen.

In aanvulling op mijn werkzaamheden als cateraar wilde ik me graag wat meer richten op het sociale werkveld. Van Tuin tot Bord sluit daar perfect bij aan. Ik vind het mooi om samen met wijkbewoners iets op te bouwen door vooral de diversiteit aan sterke eigenschappen van bewoners in te zetten”.

Share This