Stage vacature Van Tuin Tot Bord 2022

jun 22, 2022

Van Tuin Tot Bord is een initiatief voor en door buurtbewoners in Nijmegen. Van Tuin Tot Bord vindt dat iedereen erbij hoort en daarbij is voedsel het middel om mensen bij elkaar te brengen. Door het samen verbouwen van groente, het samen koken en het samen eten komen mensen in contact met elkaar én met vers en gezond voedsel uit de eigen omgeving.

Van Tuin Tot Bord is actief in drie stadsdelen, namelijk Nijmegen Midden, Lindenholt en Nijmegen Zuid. In elk stadsdeel is een buurtmoestuin en een wekelijks buurtrestaurant.

Kookgroep in de keuken van Buurtrestaurant ’t Hert in september 2020 (foto Yulia Mulino)

Tijdens deze stage maak je deel uit van het team van Van Tuin tot Bord (VTTB) dat bestaat uit de bedrijfsleider/kok, een projectleider en vrijwilligers uit de buurt. De vrijwilligers zijn buurtbewoners met diverse achtergronden, waaronder buurtbewoners in een kwetsbare positie (o.a. fysieke, sociale, verstandelijke beperking).

Naast de kookavonden en moestuingroepen initieert VTTB extra activiteiten zoals Van Tuin Tot Bord Junior voor kinderen en jongeren. Ook worden er kook- en eetactiviteiten in de buurt georganiseerd. Kijk ook op www.vantuintotbord.nl of op onze Facebookpagina.

Jij bent:

 • een enthousiaste en betrokken persoonlijkheid die graag veel wil leren
 • erop gericht dat (kwetsbare) buurtbewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen
 • weet mensen te enthousiasmeren en motiveren
 • bent een echte teamplayer en samenwerkingsgericht
 • enthousiast over de activiteiten en doelstellingen van Van Tuin Tot Bord
 • 3e jaars Social work, Voeding en Diëtetiek of ergotherapie

Dit ga je doen:

 • Begeleiding en ondersteuning van de vrijwilligers, in het bijzonder de kwetsbare vrijwilligers binnen de moestuinen en/of buurtrestaurants en wijkactiviteiten.
 • Individuele aandacht voor mensen die willen meedoen maar niet direct die stap zelfstandig kunnen zetten.
 • Begeleiding van de kinderen en/of jongeren bij Van Tuin Tot Bord Junior
 • Afhankelijk van interesse en ervaring: pr-taken (foto’s, nieuwsbrief en sociale media, werving van gasten en vrijwilligers).

Wat we bieden

Een afwisselende en leerzame stage binnen een sociaal en ondernemend buurtinitiatief in Nijmegen. Een stage waarin er alle gelegenheid is om eigen initiatieven/ inzichten/ creativiteit in te zetten en verder te ontwikkelen. Je gaat kennismaken en samenwerken met wijkbewoners met diverse achtergronden. Kortom een uitdagende stage waarin je midden in de maatschappij staat en de kans krijgt om mee te bouwen aan de ontwikkeling van dit uitdagende project.

 • In overleg krijg je een stageplek op een of meerdere locaties van Van Tuin Tot Bord (in Lindenholt, Nijmegen Zuid en/of Nijmegen Midden).
 • Deze stage kan in overleg gecombineerd worden met een stage bij Bindkracht10 (kinderwerk of opbouwwerk) of bij de Broederij in Lindenholt.
 • We bieden diverse stageplekken vanaf september 2022. De stage kan een half jaar duren of een jaar.
 • Ten aanzien van stages hebben we een samenwerkingsverband met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Bij gelijke geschiktheid krijgen HAN- studenten daarom voorrang op studenten van andere hogescholen.

Heb je interesse in deze stage?

Stuur dan een mail met jouw motivatie en CV naar Elly Janssen, projectleider van Van Tuin Tot Bord: email: elly.janssen@vantuintotbord.nl

Meer info? Zie website: www.vantuintotbord.nl of mail elly.janssen@vantuintotbord.nl

[ Je kunt hier de vacature downloaden als .pdf ]