Stage vacature Van Tuin Tot Bord 2021

mei 21, 2021

Van Tuin Tot Bord is een een laagdrempelig initiatief voor en door buurtbewoners in Nijmegen. Voedsel is het middel om mensen bij elkaar te brengen. Van Tuin Tot Bord vindt dat iedereen erbij hoort. Door het samen verbouwen van groente, het samen koken en het samen eten komen mensen in contact met elkaar én met vers en gezond voedsel uit de eigen omgeving.

In 2020 is Van Tuin Tot Bord uitgebreid naar 2 nieuwe locaties, namelijk de Broederij in Lindenholt, en de Schakel in Grootstal. Daarnaast is Van Tuin Tot Bord al een aantal jaren actief in Nijmegen Midden.

Kookgroep in de keuken van Buurtrestaurant ’t Hert in september 2020 (foto Yulia Mulino)

Breng jij mensen bij elkaar door middel van eten?
Tijdens deze stage maak je deel uit van het team van Van Tuin tot Bord (VTTB) dat bestaat uit de bedrijfsleider/kok en vrijwilligers uit de buurt. De vrijwilligers zijn buurtbewoners in een kwetsbare positie (fysieke, sociale, verstandelijke beperking) en andere buurtbewoners.

Naast de vaste kookavonden en moestuingroepen initieert VTTB extra activiteiten zoals Van Tuin Tot Bord Junior voor kinderen en jongeren. Ook organiseren we kook- en eetactiviteiten in de buurt. Kijk ook op www.vantuintotbord.nl of op onze Facebookpagina.

Jij bent:

 • een enthousiaste en betrokken persoonlijkheid die graag veel wil leren
 • erop gericht dat (kwetsbare) buurtbewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen
 • weet mensen te enthousiasmeren en motiveren
 • bent een echte teamplayer en samenwerkingsgericht
 • enthousiast over de activiteiten en doelstellingen van Van Tuin Tot Bord
 • 3de jaars SPH, CMV, pedagogiek, social work, Voeding en Diëtiek of ergotherapie

Dit ga je doen:

 • Begeleiding en ondersteuning van de vrijwilligers, in het bijzonder de kwetsbare vrijwilligers binnen de moestuinen en/of buurtrestaurants en wijkactiviteiten.
 • Individuele aandacht voor mensen met– of zonder beperking die willen meedoen maar niet direct die stap zelfstandig kunnen zetten.
 • Begeleiding van de kinderen en/of jongeren bij Van Tuin Tot Bord Junior
 • Afhankelijk van interesse en ervaring: pr taken (foto’s, nieuwsbrief en sociale media, werving van gasten en vrijwilligers)

Wat we bieden

Een afwisselende en leerzame stage binnen een sociaal en ondernemend buurtinitiatief in Nijmegen. Een stage waarin er alle gelegenheid is om eigen initiatieven/ inzichten/ creativiteit in te zetten en verder te ontwikkelen. Je gaat kennismaken en samenwerken met wijkbewoners met diverse achtergronden. Kortom een uitdagende stage waarin je midden in de maatschappij staat en de kans krijgt om mee te bouwen aan de ontwikkeling van dit uitdagende project.

 • In overleg krijg je een stageplek op een of meerdere locaties van Van Tuin Tot Bord (in Lindenholt, Grootstal en/of Nijmegen Midden).
 • Deze stage kan in overleg gecombineerd worden met een stage bij andere activiteiten van Bindkracht10 (activiteitenplein, opbouwwerk).
 • We bieden diverse stageplekken vanaf september 2021. De stage kan een half jaar duren of een jaar.
 • Ten aanzien van stages hebben we een samenwerkingsverband met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Bij gelijke geschiktheid krijgen HAN-studenten daarom voorrang op studenten van andere hogescholen.

Heb je interesse in deze stage?
Stuur dan een mail met jouw motivatie en CV naar Elly Janssen, projectleider Van Tuin Tot
Bord: email: elly.janssen@vantuintotbord.nl
Meer info?
Zie website: www.vantuintotbord.nl of stuur jouw vraag naar elly.janssen@vantuintotbord.nl

[ Je kunt hier de vacature downloaden als .pdf ]