van tuin tot bord

Iedereen kan meedoen

Buurtbewoners in Nijmegen verbouwen samen groente en bereiden van de oogst de heerlijkste buurtmaaltijden.

Knop naar moestuin
Knop naar Koken
knop naar restaurants

In verband met de zomervakantie zijn onze Buurtrestaurants gesloten.
We starten weer op:

Donderdagavond 20 augustus om 18.00 uur
Buurtrestaurant de Broederij, Nieuwstadweg 37, debroederij@vantuintotbord.nl

Dinsdagavond 25 augustus om 18.00 uur
Buurtrestaurant ‘t Hert, Thijmstraat 40, hethert@vantuintotbord.nl

Dinsdagavond 25 augustus om 18.00 uur
Buurtrestaurant de Schakel, Archimedesstraat 9, deschakel@vantuintotbord.nl

Woensdagavond 9 september om 18.00 uur
Buurtrestaurant het Wijkatelier, Zellersacker 10-03, hetwijkatelier@vantuintotbord.nl

Voor Euro 6,50 (Euro 3,50 voor kinderen tot 12 jaar) eet je al een heerlijke driegangenmaaltijd.

Reserveren is noodzakelijk en kan tot 12.00 uur op de dag zelf.

Van Tuin Tot Bord organiseert diverse zomerse eetactiviteiten:

Dinsdag 21 juli in Grootstal:
Maaltijd in Buurttuin de Hommel samen met de Mobiele Buurtkeuken

Donderdag 23 juli in Lindenholt:
de Broederij, eten in de voortuin

vrijdag 31 juli in Nijmegen Midden:
Tuin-diner in de moestuin bij de Klokketoren

Zondag 2 augustus in Lindenholt:
“neem je eigen tafel en stoel mee-diner” in Hegdambroek

Dinsdag 18 augustus in Grootstal:
Tuin-diner in wijktuin de Groene Schakel, samen met de Mobiele Buurtkeuken

Vrijdag 4 september in Nijmegen Midden (onder voorbehoud)
Picknick in het Goffertpark

Meer info en reserveren zie link nieuwsbrief juli 2020

Lees onze nieuwsberichten:

Geen terrasavond, wel afhaalmaaltijd

Geen terrasavond, wel afhaalmaaltijd

Wat zijn we blij met de regen, alleen jammer dat hierdoor gisteravond onze eerste terrasavond bij De Broederij niet door kon gaan. Ons kookteam had een heerlijke afhaalmaaltijd gekookt en de gasten hebben hiervan thuis kunnen genieten. We hadden rucola en sla in de...

Lees meer
Er lijkt regen aan te komen!

Er lijkt regen aan te komen!

Yess!! Er lijkt eindelijk wat regen aan te komen! Maar onze net gepote tomatenplanten houden niet van nat, dus in de Groene Schakel hebben hebben die sinds gisteren een dakje boven hun hoofd. Nu maar duimen dat er een lekker drupje gaat vallen [gallery...

Lees meer
Een komen en gaan bij de Broederij

Een komen en gaan bij de Broederij

Het was afgelopen donderdag weer een komen en gaan van buurtbewoners die een overheerlijke maaltijd kwamen ophalen bij De Broederij. As. donderdag 4 juni gaat ons Buurtrestaurant bij de Broederij ook weer open voor gasten! We gaan buiten eten in de voortuin. We volgen...

Lees meer
We gaan weer koken!

We gaan weer koken!

Op donderdag 4 juni gaat ons Buurtrestaurant De Broederij in Lindenholt weer open!Mensen kunnen dan weer aanschuiven voor een heerlijke maaltijd met verse groenten uit de moestuin. Ook koken we hier iedere donderdag afhaalmaaltijden. We hanteren uiteraard bij het...

Lees meer
Ons kookteam staat te trappelen

Ons kookteam staat te trappelen

Ons kookteam staat te trappelen om weer te koken en de eerste groenten in onze moestuin zijn klaar om geoogst te worden. We zijn daarom gisteren begonnen met afhaalmaaltijden bij De Broederij in Lindenholt. Het was meteen een succes. Het menu met diverse groenten uit...

Lees meer
Het is lente, dus wordt er in onze moestuinen gewerkt

Het is lente, dus wordt er in onze moestuinen gewerkt

Corona of niet, het is lente. En dus wordt er in al onze moestuinen in Nijmegen toch lekker in de tuin gewerkt. Nu niet in groepen, maar in duo's, soms met drie personen en natuurlijk altijd op afstand. En zo krijgen ook onze nieuwe moestuinen in Grootstal en...

Lees meer

Buurtrestaurants voorlopig gesloten

Onze buurtrestaurants zijn ivm de Corona crisis helaas gesloten. We volgen de Corona maatregelen vanuit de overheid en gaan weer open zo gauw dit weer wordt toegestaan.

Lees meer
Heerlijk gegeten bij de Schakel

Heerlijk gegeten bij de Schakel

Ook deze week in de Schakel in Grootstal enthousiaste reacties: 'Kan dat echt voor €6,50?! Ja, dat kan! We aten een lekker wortelsoepje, een kruidige spinazietaart met een winterse tajine en salade. Het toetje was tiramisu in een glaasje, waaronder voor extra mooie de...

Lees meer
Enthousiasme bij de Broederij

Enthousiasme bij de Broederij

Ook bij buurtrestaurant De Broederij wordt door een enthousiast kookteam heerlijk gekookt. Een gast schrijft: "het was de 2e de keer ook heerlijk. Kom gerust gezellig eten. Echt het is de moeite waard. Super lekker toetje, met Deense poffertjes". Wil je graag mee eten...

Lees meer
Hard gewerkt in de volkstuin

Hard gewerkt in de volkstuin

Vlakbij de Broederij in Lindenholt mogen we een stuk grond gebruiken op volkstuincomplex De Valeriaan. We hebben even onze tanden gezet in een verwaarloosd stukje tuin van 80m2. Na 4,5uur ligt het perceel er weer mooi bij: onkruid vrij, losgewoeld en bemest met...

Lees meer
Mooie tafelversiering bij ‘t Hert

Mooie tafelversiering bij ‘t Hert

Naast lekker eten hebben we bij Van Tuin tot Bord in 't Hert ook altijd mooie tafelversiering! Deze mooie bloemen en versiering wordt altijd verzorgd door Adrianne. Het was weer prachtig vandaag! De bloemen komen van Bloemtiek Bellis aan de groenestraat. [gallery...

Lees meer
Enthousiasme voor het Wijkatelier Lindenholt

Enthousiasme voor het Wijkatelier Lindenholt

Een enthousiaste gast zei vorige week bij Buurtrestaurant het Wijkatelier in Lindenholt : "ik zit hier voor € 6,50 gewoon als in een goed restaurant een heerlijk driegangenmenu te eten". Als voorafje waren er quiches met een vulling van gekarameliseerde prei met...

Lees meer
Aftrap buurtrestaurant Grootstal

Aftrap buurtrestaurant Grootstal

Dit frisse team vrijwilligers kookte afgelopen week voor de aftrap van ons buurtrestaurant in Grootstal. En dat was gelijk hartstikke leuk. Ook buiten de keuken werd het gezellig, met al een grote groep buurtbewoners aan tafel. Op het menu stond: Een prei-mosterd...

Lees meer
De pan op het vuur bij De Broederij

De pan op het vuur bij De Broederij

Afgelopen donderdag was de allereerste "Van Tuin tot Bord"-avond in De Broederij. Omdat de keuken nog volop verbouwd wordt, werden de gerechten buiten op houtvuur en hete kolen bereid. Iets wat we vaker gaan doen! Met 19 eters was het meteen volle bak en een gezellige...

Lees meer
Share This