van tuin tot bord

Iedereen kan meedoen

Buurtbewoners in Nijmegen verbouwen samen groente en bereiden van de oogst de heerlijkste buurtmaaltijden.

Knop naar moestuin
Knop naar Koken
knop naar restaurants

Meivakantie bij onze buurtrestaurants

De meivakantie staat voor de deur. Onze buurtrestaurants zullen dan een aantal dagen geen afhaalmaaltijden koken:

Buurtrestaurant het Hert en Buurtrestaurant de Schakel zijn gesloten op dinsdag 27 april en 4 mei.

Buurtrestaurant de Broederij is gesloten op donderdag 29 april en 13 mei.

Op andere dinsdagen en donderdagen koken we graag voor u een heerlijke afhaalmaaltijd:

Buurtrestaurant het Hert en Buurtrestaurant de Schakel op dinsdag (reserveren kan tot dinsdag 12.00 uur).
Buurtrestaurant de Broederij op donderdag (reserveren t/m woensdag).

Graag vooraf reserveren via onze website.
We sturen u een bevestiging en laten u weten op welk tijdstip u kunt ophalen.

De prijs van een maaltijd is € 7,00. Voor kinderen tot 12 jaar € 3,50.

U kunt bij ons niet pinnen. Graag contant afrekenen.

Als u de maaltijd niet zelf kunt ophalen,
kunnen wij in overleg de maaltijd thuis bezorgen

Filmpje:

Een filmpje van Van Tuin Tot Bord:

Koken en eten bij Van Tuin Tot Bord. Onze gasten vertellen over hun ervaringen.

[  Klik hier om alle video’s Van Tuin Tot Bord te bekijken.  ]

Lees onze nieuwsberichten:

Een nieuwe nieuwsbrief van VTTB

Een nieuwe nieuwsbrief van VTTB

Er is een nieuwe nieuwsbrief uit, met o.a.: Aanpassing bij de afhaalmaaltijden: wat houdt dat in? Wanneer kunt u bij ons terecht? Composteerbare menubakken Én een fijn tasje voor de bakjes Van Tuin Tot Bord Junior, deel 2 Veel leesplezier! [ U kunt de nieuwsbrief hier...

Lees meer
Leuk! We staan vandaag in de Gelderlander!

Leuk! We staan vandaag in de Gelderlander!

We staan vandaag in De Gelderlander, met de mooie kop: 'Buurtkoks samen aan de slag: ‘Drie gangen voor 6,50 euro is restaurantwaardig’ Wil je graag onze maaltijden proeven: vanaf vandaag koken we iedere dinsdag heerlijke afhaalmaaltijden bij 't Hert (Willemskwartier)...

Lees meer
Drie jonge topkoks in ‘t Hert!

Drie jonge topkoks in ‘t Hert!

Gisteravond hadden we bij Buurtrestaurant 't Hert hulp van drie jonge topkoks! De kinderen van ons Junior project hadden een heerlijk toetje gemaakt voor het buurtrestaurant: appelcrumble en zelfgemaakte custardvla. Dat was smullen...en nu moeten we helaas ons...

Lees meer
Gepofte kastanjes in Grootstal

Gepofte kastanjes in Grootstal

In de Stadstuin Groene Schakel in Grootstal werd vandaag de eerste Junior editie gezellig afgesloten met een kapperend vuurtje en gepofte kastanjes. Nomnom! Dank aan alle superkokkies!  

Lees meer
Catering ook coronaproof

Catering ook coronaproof

Ook onze catering verzorgen we natuurlijk coronaproof, zoals vandaag deze lunchpaketten voor Groen, gezond en in beweging Nijmegen, op het mooie Landgoed Grootstal En na het maken van al die broodjes met lekkere homemade groentespreads (uiteraard van eigen oogst), dan...

Lees meer
Kolen groeien als kool!

Kolen groeien als kool!

Het was weer een prachtige ochtend in Stadstuin De Groene Schakel. De kolen groeien als hun spreekwoordelijke zelf en we hebben al heel wat boontjes kunnen oogsten. Ook groeien er steeds meer paddenstoeltjes overal. Ze zijn niet eetbaar, maar wel heel mooi!   [gallery...

Lees meer
Courgettesoep met kruidenroom in ’t Hert

Courgettesoep met kruidenroom in ’t Hert

Vanavond in het Hert; courgettesoep met kruidenroom, een lekkere taart van pompoen, palmkool en brie. En als toetje heerlijke appelroosjes met vanillekwark. Mjamm... Met genoeg afstand in de keuken en aan tafel, veel handen wassen en waar nodig extra...

Lees meer
kinderen Junior project doen spannende geblinddoekte proef

kinderen Junior project doen spannende geblinddoekte proef

Deze week ontdekten en leerden de kinderen van ons Junior project in Grootstal weer veel nieuwe dingen:zelf werken in de moestuin,spannende geblinddoekte proef- en voelspelletjes en eetbare bloemen eten.En ze hadden veel plezier!! Volgende week gaan de kinderen weer...

Lees meer
Stoere junior kok in t’ Hert

Stoere junior kok in t’ Hert

Deze stoere junior kok kwam vandaag onze koksteam versterken in t' Hert. Samen met de andere junior koks maakte ze een lekker voorgerechtje: een hartige cupcake met spinazie, pompoen en pesto, vanavond geserveerd met een knapperige salade van rode kool uit onze tuin....

Lees meer
Soepje boven het houtvuur

Soepje boven het houtvuur

Ook in de moestuin in Grootstal werd vandaag door kinderen uit de wijk een een heerlijk vers soepje gebrouwen boven een houtvuur.De komende weken gaan deze junior-koks regelmatig iets lekkers bereiden voor ons buurtrestaurant. En aangezien de soepketel tot op de bodem...

Lees meer
We zijn weer begonnen met Van Tuin Tot Junior

We zijn weer begonnen met Van Tuin Tot Junior

We zijn weer begonnen met Van Tuin Tot Junior! Vandaag gestart in moestuin de Klokketoren met kinderen uit het Willemskwartier.Het was weer superleuk en veel enthousiasme. Eerst groente oogsten, groente snijden en daarna ging alles in de grote kookpot op het vuur. De...

Lees meer
Opening de Groene Schakel

Opening de Groene Schakel

Wat een gezelligheid afgelopen zaterdag bij de opening van Stadstuin De Groene Schakel in Grootstal. De stadstuin werd officieel geopend door wethouder Bert Veldhuis samen met bewoners. De aanstekelijke muziek van Kladderadatsch en een toepasselijk lied van onze eigen...

Lees meer
Eten in de regen

Eten in de regen

Op deze onverwacht natte dag mochten wij, in de tuin van de Klokkentoren, een lekkere lunch maken voor een aantal geinteresseerden van Bindkracht 10. Zij hielden het dapper droog onder de parasol. Hopelijk kleurde onze big mac á la VTTB de dag een beetje zonniger...

Lees meer
Oe la la in ’t Hert

Oe la la in ’t Hert

Oeh la la... het was weer lekker in het Hert! Risotto met verse biet, in honing geroosterde wortel en een dessert van verse aardbei met witte chocoladeroom.

Lees meer
Share This