van tuin tot bord

Iedereen kan meedoen

Buurtbewoners in Nijmegen verbouwen samen groente en bereiden van de oogst de heerlijkste buurtmaaltijden.

Knop naar moestuin
Knop naar Koken
knop naar restaurants

De Buurtrestaurants zijn weer open!

We verheugen ons er op u weer te verwelkomen aan tafel!

Buurtrestaurant 't Hert: (afhaal)maaltijden op dinsdag 18.00 uur
Reserveer voor dinsdag 12.00 uur via: deze website of mail hethert@vantuintotbord.nl

Buurtrestaurant de Schakel: (afhaal)maaltijden op dinsdag 18.00 uur
Reserveer voor dinsdag 12.00 uur via: deze website of mail deschakel@vantuintotbord.nl

Buurtrestaurant de Broederij: (afhaal)maaltijden op donderdag 18.00 uur.
Reserveer uiterlijk op woensdag via deze website of mail: debroederij@vantuintotbord.nl

De komende tijd blijven we ook de mogelijkheid aanbieden om de maaltijd af te komen halen. Geef daarom bij uw reservering graag even aan of u komt eten, of liever de maaltijden mee naar huis neemt.

Filmpje:

Een filmpje van Van Tuin Tot Bord:

Koken en eten bij Van Tuin Tot Bord. Onze gasten vertellen over hun ervaringen.

[  Klik hier om alle video’s Van Tuin Tot Bord te bekijken.  ]

Lees onze nieuwsberichten:

Groene Schakel in de sneeuw

Groene Schakel in de sneeuw

Daar ligt onze moestuin in de Groene Schakel in Grootstal, nu stilletjes te wachten onder een prachtig dekentje van sneeuw. Toch is de lente al heel dichtbij! Zodra de sneeuw smelt gaan we weer lekker aan de slag. Maar tot die tijd houdt de tuin nog een welverdiend...

Lees meer
stagiaire neemt afscheid

stagiaire neemt afscheid

Vandaag neemt Petra Morgenstond afscheid als stagiaire (HAN SPH) bij Van Tuin Tot Bord. Wat jammer dat ze gaat vertrekken. En dat vinden onze vrijwilligers en gasten ook! We zijn gewend dat stagiaires komen en gaan maar het is niet leuk om afscheid te nemen.Bij De...

Lees meer
Oeps.. onze kas is niet meer

Oeps.. onze kas is niet meer

Gezocht: Handige buurtgenoot (m/v) met stratenmaker-skills! Oeps.. onze kas is niet meer Gelukkig hebben we een prachtige nieuwe klaar staan om te bouwen in buurtmoestuin de Klokketoren. Alleen moet daarvoor eerst een stukje stoep (2,5 x 2,5 meter) waterpas worden...

Lees meer
We kunnen inderdaad gelukkig doorgaan met koken.

We kunnen inderdaad gelukkig doorgaan met koken.

We kunnen inderdaad gelukkig doorgaan met koken. Iedere dinsdag koken we bij 't Hert lekkere gezonde afhaalmaaltijden! Drie maaltijden van Van Tuin Tot Bord #willemskwartier worden in 't Hert #nijmegen afgehaald.Iedere dinsdag rond 18.00 uur. Prijs € 6,50, kindermenu...

Lees meer
Een gezond en gelukkig 2021 gewenst!

Een gezond en gelukkig 2021 gewenst!

We hopen dat we elkaar ook weer binnenkort aan tafel kunnen ontmoeten.Dat is door de Corona-maatregelen nog even afwachten.   We mogen komende weken gelukkig wel doorgaan met het koken van afhaalmaaltijden.Morgen gaan we weer koken! Reserveer dus snel:  ...

Lees meer
Nieuwsbrief december 2020

Nieuwsbrief december 2020

  De strengere lockdown is, zo vlak voor de feestdagen, voor velen een sombere boodschap. We wensen u daarom allereerst toe, dat u deze kerstperiode toch met uw dierbaren samen kunt zijn, ook al blijft het clubje klein. Gelukkig mogen we bij Van Tuin Tot Bord na de...

Lees meer
Heerlijke afhaalmaaltijden bij de Broederij

Heerlijke afhaalmaaltijden bij de Broederij

Heerlijke afhaalmaaltijden! Je kunt in ieder geval t/m half december elke donderdag weer een afhaalmaaltijd bestellen bij Van Tuin tot Bord. Wijkbewoners koken een heerlijke maaltijd voor €6,50pp, met groente uit onze eigen moestuin (als die er zijn). Je kunt de...

Lees meer
We koken op dit moment Corona proof afhaalmaaltijden

We koken op dit moment Corona proof afhaalmaaltijden

We koken op dit moment Corona proof afhaalmaaltijden:op dinsdagen bij de Schakel in Grootstal en ook bij het Hert in het Willemskwartier. Iedere donderdag koken we bij De Broederij in Lindenholt.Reserveren voor as donderdag kan nog. Er wordt door het kookteam een...

Lees meer
Een nieuwe nieuwsbrief van VTTB

Een nieuwe nieuwsbrief van VTTB

Er is een nieuwe nieuwsbrief uit, met o.a.: Aanpassing bij de afhaalmaaltijden: wat houdt dat in? Wanneer kunt u bij ons terecht? Composteerbare menubakken Én een fijn tasje voor de bakjes Van Tuin Tot Bord Junior, deel 2 Veel leesplezier! [ U kunt de nieuwsbrief hier...

Lees meer
Leuk! We staan vandaag in de Gelderlander!

Leuk! We staan vandaag in de Gelderlander!

We staan vandaag in De Gelderlander, met de mooie kop: 'Buurtkoks samen aan de slag: ‘Drie gangen voor 6,50 euro is restaurantwaardig’ Wil je graag onze maaltijden proeven: vanaf vandaag koken we iedere dinsdag heerlijke afhaalmaaltijden bij 't Hert (Willemskwartier)...

Lees meer
Drie jonge topkoks in ‘t Hert!

Drie jonge topkoks in ‘t Hert!

Gisteravond hadden we bij Buurtrestaurant 't Hert hulp van drie jonge topkoks! De kinderen van ons Junior project hadden een heerlijk toetje gemaakt voor het buurtrestaurant: appelcrumble en zelfgemaakte custardvla. Dat was smullen...en nu moeten we helaas ons...

Lees meer
Gepofte kastanjes in Grootstal

Gepofte kastanjes in Grootstal

In de Stadstuin Groene Schakel in Grootstal werd vandaag de eerste Junior editie gezellig afgesloten met een kapperend vuurtje en gepofte kastanjes. Nomnom! Dank aan alle superkokkies!  

Lees meer
Catering ook coronaproof

Catering ook coronaproof

Ook onze catering verzorgen we natuurlijk coronaproof, zoals vandaag deze lunchpaketten voor Groen, gezond en in beweging Nijmegen, op het mooie Landgoed Grootstal En na het maken van al die broodjes met lekkere homemade groentespreads (uiteraard van eigen oogst), dan...

Lees meer
Kolen groeien als kool!

Kolen groeien als kool!

Het was weer een prachtige ochtend in Stadstuin De Groene Schakel. De kolen groeien als hun spreekwoordelijke zelf en we hebben al heel wat boontjes kunnen oogsten. Ook groeien er steeds meer paddenstoeltjes overal. Ze zijn niet eetbaar, maar wel heel mooi!   [gallery...

Lees meer
Courgettesoep met kruidenroom in ’t Hert

Courgettesoep met kruidenroom in ’t Hert

Vanavond in het Hert; courgettesoep met kruidenroom, een lekkere taart van pompoen, palmkool en brie. En als toetje heerlijke appelroosjes met vanillekwark. Mjamm... Met genoeg afstand in de keuken en aan tafel, veel handen wassen en waar nodig extra...

Lees meer
Share This