Moestuingroep de Klokketoren

Moestuingroep de Klokketoren

Al vanaf de zomer van 2015 is de achtertuin van wijkcentrum de Klokketoren het domein van een enthousiaste en hechte groep wijkbewoners, die hier iedere vrijdagochtend samen in de tuin werkt. In het wijkcentrum huist Pluryn, met activiteiten voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Een aantal cliënten werken volop mee in de tuin en zijn inmiddels vaste gezichten in de moestuingroep.

Dit stukje grond was in het verleden een midgetgolfbaan en werd met behulp van de gemeente Nijmegen omgetoverd tot een mooie moestuin. Helaas is het een wat verborgen parel in de wijk, want in de doodlopende Dukaatstraat achter het wijkcentrum kom je doorgaans niet zo snel.
Een goede reden om eens een kijkje te nemen. In de zomermaanden kun je op vrijdagochtend zelf ook wat groenten oogsten. Deze kunt u voor een klein prijsje afrekenen bij een van de moestuiniers. De koffie en gezelligheid zijn gratis en voor niks.

Zoals in al onze tuinen wordt er in de moestuin van de Klokketoren zo ecologisch mogelijk gewerkt. De groentes worden geteeld middels de methode van vruchtwisseling, waarbij we ziektes en plagen voorkomen door groentes ieder jaar op een andere plek te zaaien. In 2021 is de groep begonnen met een experiment voor een klein voedselbosje.

Slotemaker de Bruineweg 272,
6532 AD Nijmegen

Share This