Moestuingroep de Klokketoren (Muntenbuurt)

Moestuingroep de Klokketoren

In het voorjaar van 2015 is een diverse groep van buurtbewoners uit de Muntenbuurt gestart met de moestuin bij de Klokketoren. De moestuingroep kreeg bij de opstart deskundig en handig advies van Hans Alink.

Ondanks de late start in het voorjaar  wist de moestuingroep in het eerste seizoen heel wat groente te verbouwen zoals sla, andijvie, broccoli, palmkool, bonen, Chinese kool, rode bietjes, rucola en Nieuw-Zeelandse spinazie!

Alles wordt verbouwd in uiterst vruchtbare grond. Een genot om te zien en te oogsten. De moestuinbakken staan op werkhoogte zodat het tuinieren ook voor rolstoelgebruikers en ouderen toegankelijk is.

Natuurlijk waren er ook wat tegenslagen (rupsen die de boerenkool erg lekker vonden), maar dat kon het enthousiasme niet temperen. Met medewerking van de Gemeente Nijmegen komt er in 2016 een flink stuk ‘volle grond’  bij. De moestuingroep kan in het nieuwe seizoen dus wel nieuwe krachten gebruiken.

Tjits Stuiveling, begeleider bij het Pluryn/NAH centrum (in de Klokketoren) is blij met de moestuin:Het is prachtig om de samenwerking te zien tussen de buurtbewoners en cliënten van het NAH-centrum. Dit heeft veel waarde voor alle betrokkenen”.

 

Slotemaker de Bruineweg 272,
6532 AD Nijmegen

Share This