Moestuingroep de Groene Schakel

Moestuingroep de Groene Schakel

In het vroege voorjaar van 2020 zijn we in Grootstal met een nieuwe moestuin gestart, midden in de stadstuin de Groene Schakel. De moestuin ligt naast het wijkcentrum de Schakel. Dit was voor ons nieuw, een geheel openbare moestuin, niet afgeschermd door een hek. Hoe zou dat gaan?

Een enthousiaste groep wijkbewoners sloot aan en bleef hard werken aan de aanleg van de tuin, ook toen corona en het droge voorjaar tijdens de eerste lockdown dit niet heel makkelijk maakten. Het wijkcentrum was gesloten en er was geen buitenkraan, dus om de eerste raapstelen, spinazie en rucola te laten groeien werden vele gietertjes water uit de gloednieuwe vijver van de stadstuin gehaald.

Inmiddels is er in de Groene Schakel een prachtige moestuin gecreëerd, waar veel wijkbewoners heerlijk van genieten. Al is het alleen maar om regelmatig door heen te wandelen en alles te zien groeien. En dan ontstaan er in de tuin automatisch uitgebreide gesprekken over lekkere recepten en vervolgt men hongerig de wandeling. Ondertussen is er ondanks de overvloed aan groente nog geen boontje gestolen of vernield. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

De moestuingroep is uitgegroeid tot 10 enthousiaste deelnemers. De groep werkt hier vast op woensdagochtend. Kom eens gezellig langs voor een praatje of een kopje koffie.

Zoals in al onze tuinen wordt er in de moestuin in Grootstal zo ecologisch mogelijk gewerkt. De groentes worden geteeld middels de methode van vruchtwisseling, waarbij we ziektes en plagen voorkomen door groentes ieder jaar op een andere plek te zaaien.

Share This