Vorige week donderdag kreeg het kookteam bij De Broederij hulp van gastkok Bertha. Bertha woont in Lindenholt en is opgegroeid in Suriname. Ze is bijna 85 jaar en kookt al haar hele leven de heerlijkste gerechten. Ze toverde samen met het kookteam een verrassende Surinaamse maaltijd op tafel met als voorgerecht Phulaurie met tomaten/appel chutney, als hoofdgerecht roti met aardappelen en sperziebonen en pompoen en Mhita bhaat (zoete rijstepap) als toet. Het was genieten, en lekker met de handen eten!
Deze week koken we op donderdag een lekker herfstig menu met een Italiaans soepje met boerenkool, een heerlijke quiche (met onze eigen prei), een herfstige salade met pompoen (uit eigen tuin) en vanille custard met tuttifrutti.
Een maaltijd kost €7,-pp (kinderen €3,50). Reserveren kan t/m woensdagavond: debroederij@vantuintotbord.nl
De maaltijd start gezamenlijk om 18:00 uur!