Projectteam

Projectleider, Elly Janssen

Elly Janssen is als projectleider vanaf de start bij het project betrokken. Ze coördineert het project en is tevens de aanjager die de continuïteit bewaakt. Ze doet namens Van Tuin Tot Bord mee aan het Oranjefonds groeiprogramma en heeft de uitbreiding naar de nieuwe wijken voorbereid. Ook werkt ze samen met de bedrijfsleiders aan een duurzaam verdienmodel voor Van Tuin Tot Bord.

0t4a5038

Elly Janssen is een resultaatgerichte “bruggenbouwer”. Ze werkt planmatig en maakt plannen operationeel. Ze heeft ruime ervaring in de begeleiding van projecten in Nederland en Afrika. Ze richt zich in haar werk op ondernemende maatschappelijke initiatieven die op termijn op eigen benen kunnen staan. Ze verbindt mensen en organisaties, schakelt makkelijk op diverse niveaus en zet samenwerking tussen diverse partijen op poten. Ze beschikt over een relevant netwerk en heeft oog voor nieuwe kansen en de juiste match.

Klik hier voor het Linked-in profiel van Elly Janssen

Klik hier voor een artikel over Elly Janssen in Socreatie

Bedrijfsleider en moestuinbegeleiding: Romilda van der Wal
Mijn passie voor koken vindt zijn oorsprong in de moestuin. Een zelf geteelde modderige biet uit de grond halen en bereiden, dat doet nou eenmaal iets met de mens. En dat gevoel wilde ik delen. Jarenlang vormde die liefde de basis voor mijn bedrijf De Keuken van mevrouw de Boer, waarmee ik biologische catering en kookworkshops op locatie verzorgde.

Van Tuin tot Bord staat voor veel dingen waar ik warm voor loop; gezellig samen koken en samen eten, de connecties die ontstaan tussen mensen in de buurt. Maar ook zo’n kleine voedselkringloop in je eigen wijk vind ik heel bijzonder . Al met al vind ik van Tuin tot Bord een geweldig en veelzijdig initiatief en heb ik erg veel zin om het project verder te helpen groeien!

 

 

Bedrijfsleider in Midden: Jessy Sahuleka

Mooi toch als je zelf iets uit de moestuin plukt, dat combineert met iets anders uit de tuin en alle ingrediënten verwerkt tot een smakelijk gerecht?

Mijn naam is Jessy Sahuleka, ben 51 jaar, hou van mountainbiken, koken en reizen (zodra dat weer kan). Twee keer per maand ben ik bedrijfsleider bij Van Tuin tot Bord in buurtrestaurant ’t Hert in het Willemskwartier. Dan kook ik samen met vrijwilligers een lekker vegetarisch menu met groente uit de moestuin. Buurtbewoners genieten samen met de vrijwilligers van het eten.

En het is zoveel meer dan dat. De diepgang zit in hoe we met elkaar omgaan in de keuken, de technische handelingen verbeteren, ondertussen grappen maken, goed samenwerken en samen hetzelfde doel willen halen: iets lekkers op tafel zetten waar we allemaal van genieten. Ik zie dat vrijwilligers er blij en trots van worden. Dat geeft mij weer energie om het hele proces te begeleiden.

Naast vrijwilligers die koken, helpen er nog meer mensen mee. Iedereen is er op gericht om er een plezierige avond van te maken. Ook de stagiaires en vrijwilligers die helpen met boodschappen, afrekenen, de afwas en tafels dekken en die ze verfraaien met bloemstukken. Met elkaar zetten we een mooie avond neer!

Bedrijfsleider in Grootstal: John Carrie

Mijn liefde voor koken is begonnen op een jonge leeftijd. Mijn vader had altijd een prachtige voortuin met mooie bloemen en in onze achtertuin veel groentes en een kleine appelboom. Niet slecht voor een rijtjes huis in Ierland. Zijn motto was ‘your health is your wealth’ (je gezondheid is je rijkdom). Deze levenswijsheid is me altijd bijgebleven.

Met koken probeer ik smaken bij elkaar te brengen en zoveel mogelijk uit de ingredienten te halen zodat ik mensen blij kan maken. Ik zie dat proces ook terug komen binnen de kookgroep. Samen zetten we elke week met trots iets op tafel om onze gasten te verrassen.

Van Tuin tot Bord sprak mij direct zeer aan. Een mooi initiatief om mensen bij elkaar te brengen, samen in verbinding met de natuur door het tuinieren in de moestuin en de bereidheid om samen iets lekkers op tafel te krijgen. Ik vind het fijn om mee te mogen groeien in zo’n bijzonder project.

Bedrijfsleider in Lindenholt: Gidy van Gaans

Vanuit mijn opleiding Bos- en Natuurbeheer en mijn werkzaamheden bij het Ministerie van Landbouw ben ik uiteindelijk beland bij datgene wat ik het mooiste vind: koken, omgaan met mensen en dingen organiseren/regelen.

In aanvulling op mijn werkzaamheden als cateraar wilde ik me graag wat meer richten op het sociale werkveld. Van Tuin tot Bord sluit daar perfect bij aan. Sinds begin 2020 ben ik als bedrijfsleider/kok aan het werk bij De Broederij in Lindenholt. De Broederij is een levendige en bijzondere plek.

Ik vind het mooi om iets op te bouwen samen met wijkbewoners door vooral de diversiteit aan sterke eigenschappen van bewoners in te zetten.

Share This