Projectteam

Projectleider, Elly Janssen (Groene Vonk)

Elly Janssen (Groene Vonk) is als externe projectleider bij het project betrokken. Groene Vonk coördineert het project gedurende de eerste drie jaar. Ze vertaalt samen met de partners de plannen naar de praktijk en is tevens de aanjager die de continuïteit bewaakt. Groene Vonk richt zich hiernaast op de verduurzaming van het project (o.a. het verdienmodel).

0t4a5038

Elly Janssen is een resultaatgerichte “bruggenbouwer”. Ze werkt planmatig en maakt plannen operationeel. Ze heeft ruime ervaring in de begeleiding van projecten in Nederland en Afrika. Ze richt zich in haar werk op ondernemende maatschappelijke initiatieven die op termijn op eigen benen kunnen staan. Ze verbindt mensen en organisaties, schakelt makkelijk op diverse niveaus en zet samenwerking tussen diverse partijen op poten. Ze beschikt over een relevant netwerk en heeft oog voor nieuwe kansen en de juiste match.

Klik hier voor het Linked-in profiel van Elly Janssen

Klik hier voor een artikel over Elly Janssen in Socreatie

Moestuinexpert, Hans Alink

Foto Hans AlinkMoestuinexpert Hans Alink zet zijn deskundigheid in voor het ontwerpen en de inrichting van de moestuinen bij Van Tuin Tot Bord. Hij begeleidt de diverse moestuingroepen met de opstart. Ook geeft hij de groepen advies m.b.t. de verbouw, oogst en het maken van een teeltplan.

Hans Alink is tuinbouwer in hart en nieren. Hij heeft een uitgebreide ervaring als hovenier en praktijkleraar. Hij verzorgde o.a. veel leerwerktrajecten in het Kinderdorp Neerbosch en werkte aan de boerderij die eveneens verbonden was aan Kinderdorp Neerbosch. In 2012 is Hans gestart met Moestuin Neerbosch. Hier wordt gewerkt volgens het concept van community supported agriculture (CSA). Daarnaast is Hans imker. In Moestuin Neerbosch houdt hij zo’n 10 bijenvolken.

Klik hier voor meer info over Hans Alink

In juni 2016 stond er in de Neij-west een artikel over Hans Alink:
Kik hier om het artikel te lezen

Lisette Bossert (Bossert Kookwerken)

Foto-Lisette-Bossert-koktrainer-verkleindLisette Bossert (Bossert Kookwerken) was gedurende de eerste twee jaar als kok/trainer aan het project Van Tuin Tot Bord verbonden. Zij richtte zich op de (professionele) organisatie van het koken. Verder gaf ze training en begeleiding m.b.t. de hygiëne in de keuken, de veiligheid, de keukentechnieken, kennismaking met de vegetarische keuken en het leren koken met recepten.

Bossert Kookwerken kookt in opdracht. Ze geeft  inspiratietrainingen, ontwikkelt en verzorgt kooktrainingen “gezond koken en eten” voor (kleinschalige) woonvoorzieningen, organiseert culinaire evenementen en schrijft voor de krant. Naast veel culinaire kennis en ervaring heeft Lisette een helikopterview, een enorme dosis creativiteit en enthousiasme. Elke opdracht behandelt ze met passie.

Klik hier voor de site van Bossert Kookwerken

Share This